FOKUSIRANI SMO NA PRIDOBIVANJE POTENCIALNIH STRANK, S KATERIMI SI BO VAŠA PRODAJNA EKIPA ŽELELA STOPITI V STIK.

V preteklosti so morali kupci nujno govoriti s prodajo za informiranje o možnih rešitvah in proizvodih. Danes uporabljajo splet za iskanje odgovorov na vprašanja. 78% B2B poti kupcev se prične na spletu. Vedno več pred prodajnih aktivnosti se odvija na spletu predno B2B kupci sploh vzpostavijo kontakt s potencialnimi dobavitelji.

Torej je povsem naravno, da najbolj učinkovito pridobivanje potencialnih B2B strank trenutno poteka preko spleta.

RAJE BODITE NAJDENI IN VODITE, KAKOR DA PREKINJATE IN MOTITE.

Naš štiristopenjski pristop prilagodimo pridobivanju vaših B2B potencialnih strank in merimo rezultate na vsakem koraku s pomočjo HubSpot integriranih marketinških orodij. To omogoča našim strankam povsem transparenten pogled na njihov marketing, nam pa nudi informacije o možnih izboljšavah vseh gibljivih delov marketing procesa za doseganje najboljšega možnega ROI.

DELJENJE VSEBIN ZA PRITEGNITEV OBISKOVALCEV NA VAŠE STRANI. 

Najprej morajo vaše vsebine najti potencialni kupci. Zato se prepričamo, da uporabljamo primerne besede, katere uporabljajo tudi vaše stranke. Delimo jih na spletnih forumih, Linkedin skupinah, spletnih straneh in blogih skozi objave in komentarje, ki vodijo nazaj do vaše strani.

POVABILO K AKCIJI (CTA)

V prvem koraku so obiskovalci vaših spletnih strani anonimni. Zato jim ponudimo razlog za deljenje njihovih kontaktnih informacij z vami. To naredimo preko t.i. klicev k akciji (angl. call to action). Ti nudijo bralcem intuitivno povezavo z objav na blogu ali spletnih strani do strani za lovljenje kontaktov potencialnih strank (ang. lead-capture pages). Le-te ponujajo neposredno relevantne prenosljive vsebine, ki popeljejo obiskovalce na naslednjo stopnjo njihove nakupne poti.

Želite kontrolni seznam opravil za B2B stran, ki vam bo omogočala pridobivanje kvalitetnih potencialnih strank?

Brezplačen kontrolni seznam opravil za B2B strani (v pripravi) >>

CILJNA STRAN (landing page) ALI STRAN ZA LOVLJENJE KONTAKTOV (lead-capture page)

Stran za lovljenje kontaktov potencialnih strank ima samo en namen: pridobiti obiskovalčeve kontaktne podatke. Običajno prodajajo vrednost vsebine v obliki, ki jo lahko prenesemo na svoj računalnik. Namen je prepričati obiskovalce, da nam prostovoljno posredujejo svoje kontaktne podatke, vključno z email naslovom, v zameno za ponujeno vsebino.

Oblikovanje ciljne strani, kvaliteta besedila, predvsem pa ustreznost ponudbe vaši idealni osebnosti kupca (buyer persona) imajo pomembno vlogo pri določanju efektivnosti vaše strani za lovljenje kontaktov. To je seveda naše delo.

ZAKLJUČEVANJE NAKUPOV S POMOČJO AVTOMATIZACIJE MARKETINGA

Le 4% spletnih obiskovalcev je pripravljenih na nakup. To je v redu, saj prej ko v fazi kupčeve poti ujamete podatke o potencialnem kupcu, več imate možnosti za njihovo spreobrnitev v za prodajo potencialno stranko, priložnost za prodajo in samo prodajo.

To hkrati pomeni, da potrebujete več vsebin za vodenje vaših potencialnih strank skozi pot kupca, in da jih pripeljete bližje vašemu produktu ali storitvi. Mi planiramo in pripravljamo kampanje za negovanje potencialnih strank, gradimo sliko o njih s sledenjem strani, ki jih odpirajo in vsebin, ki jih prebirajo. Pripravljamo brezhibne obrazce za vsak korak poti kupca z namenom pridobivanja dodatnih informacij in njihovega ocenjevanja. Tako je lažje oceniti ravno pravšnji trenutek za predajo potencialne stranke prodajnemu osebju.

STE PRIPRAVLJENI IZVEDETI VEČ?

VPRAŠAJTE NAS, KAKO ZGRADITI PREDVIDLJIV DOTOK POTENCIALNIH STRANK