Prodaja na inbound način pomaga podjetjem prilagoditi prodajo korakom kakor kupci danes kupujejo izdelke in storitve.

Splet je ponudil kupcem priložnosti, da se bolje informirajo na vsakem koraku poti do nakupa. Posledično se 67% vseh B2B poti do nakupa v celoti izpelje preko spleta, brez neposrednega kontakta s prodajnim osebjem. To vodi do serije resnih izzivov, ki vas lahko ustavijo na poti do učinkovite prodaje. Inbound način prodaje rešuje te ovire, hkrati povečuje produktivnost ekipe in zmanjšuje stroške prodaje.

NAŠE STORITVE

KAJ JE DRUGAČE PRI INBOUND PRODAJI?

Inbound prodaja, za razliko od outbound, je umetnost izobraževanja in dodajanja vrednosti v vsakem koraku poti do nakupa potencialne stranke. Tradicionalni outbound prodajalci se osredotočajo na njihov proizvod in storitve, v nasprotju z bolečimi točkami in ovirami s katerimi se srečujejo njihove stranke. Izkušeni prodajalci razumejo, da ključ do dobrega poslovnega odnosa sloni na vrlini dobrega in zanesljivega svetovalca.

Pristop outbound prodajalca je dostikrat brez osredotočenosti. Iščejo tipe ljudi, katerim želijo prodati in vzpostavijo neposreden kontakt z njimi. Inbound prodajalci, po drugi strani, iščejo prodajne vzvode, akcije ali karakteristike idealnega kupca, ki bi lahko nakazale potrebo po njihovih storitvah.

Preberite kaj je socialna prodaja in kako začeti z njo v našem blogu (v pripravi) >>

Dejstvo je, da 90% B2B kupcev ne želi biti zmotenih in vas bodo poiskali, kadar bodo pripravljeni na to. To ima velik vpliv na prodajo, saj pomeni, da tradicionalna, brezciljna outbound prodaja ni več učinkovita v enaki meri, kot je bila nekoč. Ker so vedno več informacij na voljo na spletu, 68% vseh prodajnih procesov se izvede preko spleta. Zatorej, prodaja mora dodati vrednost in izobraževati.

Inbound prodaja se osredotoča na posamezne visoko-kakovostne kupce in njihove osebne potrebe, ki so uravnane s tem, kako jim vaš produkt lahko pomaga doseči zadane cilje. Rezultati takšnega pristopa govorijo zase. 46% prodajalcev s tehnikami socialne in inbound prodaje dosegajo kvote.

Inbound prodaja lahko:

Skrajša prodajni cikel
Izboljša konverzijo od potencialne stranke do kupca
Poveča povprečno vrednost nakupa
Zmanjša stroške pridobivanja novih strank
Poveča angažiranost kupcev

Preberite kako uvesti kvalifikacijo potencialnih strank in izboljšati produktivnost prodajnega procesa (v pripravi) >>

INBOUND PRODAJNA METODOLOGIJA V KORAKIH

Komu prodajate
Kaj prodajate
Težave in izzivi potencialnih kupcev
Kako je vaš proizvod pozicioniran kot rešitev

Kako se povezati z vašim idealnim kupcem
Sprožilci akcij
Prodajni pristop k inbound potencialnim strankam
Kako dodati vrednost in pomagati, ne le prodajati

Odpiranje priložnosti
Pogovor o ciljih
Izzivi potencialnih strank
Uporaba odprtih vprašanj

Posredovanje rešitev izzivom, ki ste jih identificirali v fazi raziskave

ZAKAJ HUBSPOT CRM?

Ali ste se že srečali z enim tistih CRM sistemov, ki izgledajo kakor minsko polje v katerega nikakor ne želite stopiti, kaj šele prebiti večino časa v njem, zato da ga ukrotite in upravljate? HubSpot CRM je prefinjen in celovit, 100% brezplačen, in kar je najbolj pomembno, enostaven in preprost za uporabo.

Z njegovo pomočjo boste:

Integrirali spoznanja iz marketing v prodajni proces
Bolj transparentno vodili prodajni proces
Samodejno zabeležili aktivnosti prodaje
Omogočili vpogled v vse aktivnosti o potencialnih strankah na enem mestu

Spoznajte inbound in pojdite premium! Prijavite se na naše brezplačne e-novice!