Loading...
Politika varstva zasebnosti AMAZING NEXUS d.o.o.2018-12-18T12:36:40+00:00

V podjetju AMAZING NEXUS d.o.o. smo zavezani k varovanju vaše zasebnosti, zato z vašimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi.
Ta pravilnik o zasebnosti ureja naše postopke zbiranja, obdelave in uporabe podatkov in velja za našo spletno stran www.amazingnexus.com vključno z vsemi poddomenami (v nadaljevanju: spletna stran).

1. Upravljalec osebnih podatkov:

Upravljalec osebnih podatkov je družba AMAZING NEXUS d.o.o., s sedežem na naslovu Zaboršt pri Dolu 64, 1262 Dol pri Ljubljani, Slovenija.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v podjetju je Dejan Sraka, dosegljiv na elektronskem naslovu dpo@amazingnexus.com.

2. Podatki, ki jih obdelujemo in namen njihove obdelave

2.1 Obdelujemo naslednje osebne podatke in kategorije podatkov:

  • Osnovne podatke (predvsem ime, priimek in naziv)

  • Kontaktne podatke (elektronski naslov, telefonska številka)

  • Poslovni položaj v podjetju (poklic, funkcija v podjetju ipd.)

  • Informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran (čas dostopa do spletnih strani, katere strani ste obiskali, interesi)

  • Metapodatke (podatki o napravi, IP-naslovi, podatki o lokaciji, vrsta brskalnika)

  • Protokolne datoteke

Vaše osebne podatke lahko pridobivamo tudi iz javno dostopnih virov kot so: javne spletne podatkovne baze, poslovni imeniki, medijske publikacije, socialni mediji, spletne strani in drugih. AMAZING NEXUS d.o.o. ne zbira in obdeluje posebne vrste osebnih podatkov.

 

2.2 Namen uporabe osebnih podatkov:

  • Trženje in prodaja (vključno z izvedbo nagradnih iger)

  • Neposredno trženje po telefonu in e-novice

  • Generiranje novih prodajnih kontaktov, negovanje prodajnih kontaktov, kvalificiranje prodajnih kontaktov

  • Upravljanje in izboljševanje naše spletne strani, vključno s prilagajanjem uporabniške izkušnje naše spletne strani in pretvorbena optimizacija (Conversion Optimisation)

  • Za statistične in raziskovalne namene.
    Podatke bomo anonimizirali in jih uporabili za zakonite interese obdelave osebnih podatkov v raziskovalne namene, vključno s tržnimi raziskavami, boljšim razumevanjem naših strank in prilagajanjem naših storitev potrebam obiskovalcev spletne strani in strank.

  • Komuniciranje z našimi poslovnimi svetovalci in pravnimi zastopniki

  • Deljenje osebnih podatkov s tretjimi strankami (v nadaljevanju: naši obdelovalci in/ali pogodbeni obdelovalci), ki so povezani z nami v zvezi z našim zagotavljanjem storitev, kot so:

    • IT in infrastrukturni poslovni partnerji,

    • oglaševalski partnerji.

 

3. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujemo v skladu z veljavno zakonodajo, zlasti določbami GDPR. Vse obdelave temeljijo na eni od naslednjih pravnih podlag (6. člen, 1. odstavek GDPR):

  • na podlagi soglasja oz. privolitve: če nam posredujete podatke, ko uporabljate našo spletno stran in sprejmete našo politiko zasebnosti, obdelava podatkov temelji na vaši privolitvi.
    Primer: Ko prenesete e-knjigo ali druge vsebine, nam aktivno posredujete vaše podatke.

  • na podlagi zakonitega interesa: sem sodijo nameni: trženje in prodaja, neposredno trženje in e-novice, komuniciranje z našimi poslovnimi svetovalci in pravnimi zastopniki, obdelava za statistične in raziskovalne namene ter deljenje osebnih podatkov s tretjimi strankami

  • izpolnjevanje pogodbene obveznosti: ko z nami sklenete pogodbo, obdelujemo osebne podatke, ki so potrebni za izpolnitev pogodbenih obveznosti.

  • izpolnitev zakonskih obveznosti upravljavca: obdelava osebnih podatkov za potrebe sodnih in upravnih sporov.

 

4. Funkcionalnosti, ki jih uporabljamo za merjenje dejavnosti obiskovalcev spletne strani:

  • Google Universal Analytics
    Naša spletna stran uporablja storitev Google Universal Analytics za namene analize obiskanosti spletnih strani. Upravlja ga Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

    Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo.

    Google Universal Analytics piškotke lahko onemogočite na naslednji spletni povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
    Google je glede mednarodnih prenosov podatkov registriran za Ščit zasebnosti EU-ZDA in s tem zavezan spoštovati EU pravila glede varstva osebnih podatkov.

    Več o Googlovih pravilih zasebnosti si lahko preberete na https://policies.google.com/privacy?hl=sl.

    Piškotki storitve Google Universal Analytics so shranjeni na podlagi člena 6 (1) (a) GDPR.

  • HubSpot Marketing
    Naša spletna stran uporablja spletno marketinško orodje HubSpot, ameriškega podjetja HubSpot Inc, ki upravlja evropsko geografsko področje iz svoje podružnice na Irskem s sedežem: HubSpot Ireland Limited, One Dockland Central, Guild Street, Dublin 1, Irska, Tel: +353 1 5187500.

    To orodje je sistem upravljanja z naročniškimi storitvami in nam služi za izvedbo trženja naših storitev in ustvarjanja novih prodajnih kontaktov. S pomočjo sistema za upravljanje naročniških storitev se obiskovalci naše spletne strani lahko podrobneje informirajo o naših storitvah, prenašajo vsebine in dajo na razpolago svoje kontaktne podatke in druge demografske informacije. Te informacije se hranijo in vzdržujejo na strežnikih HubSpot Inc. ali njegovih podružnicah (npr. HubSpot Germany GmbH). Na podlagi teh informacij lahko obiskovalce spletne strani kontaktiramo za vzpostavitev poslovne interakcije. HubSpot sodeluje in je certificiral skladnost z odobrenim certifikacijskim mehanizmom Ščit zasebnosti EU-ZDA in Ščit zasebnosti Švica – ZDA. Naslednji povezani subjekti spoštujejo načela Ščita zasebnosti: HubSpot Ireland Limited, HubSpot Germany GmbH, HubSpot Australia Pty Ltd, HubSpot Asia Pte. Ltd in HubSpot Japan KK. HubSpot se zavezuje, da bo vse osebne podatke, ki jih prejme od posameznikov iz držav članic Evropske unije (EU) in Švice, uporabil veljavna načela Ščita zasebnosti. Več o ščitu zasebnosti si lahko preberete tukaj: https://www.privacyshield.gov/

    Za spremljanje obnašanja obiskovalcev spletne strani HubSpot uporablja protokolne datoteke – HubSpot Tracking tool. HubSpot nam omogoča zbiranje naslednjih podatkov: naslov IP, vrsto brskalnika, ime domene, ponudnik internetnih storitev (ISP), datoteke, ki so si jih obiskovalci spletne strani ogledali na naši spletni strani (npr. HTML-strani, grafike itd.), operacijski sistem, čas dostopa in naslovi spletnih mest, ki so obiskovalce pripeljali na našo spletno stran. Če so nam osebni podatki (ime, naslov, itd.) obiskovalca na voljo, ker nam jih je razkril, bodo ti podatki združeni s podatki iz protokolnih datotek, navedenimi v tem členu in tako postali osebni podatki.

    S podjetjem HubSpot smo sklenili pogodbo o obdelovanju osebnih podatkov, v kateri se slednji zavezuje k spoštovanju EU prava na področju varstva osebnih podatkov. HubSpot je glede mednarodnih prenosov podatkov registriran za Ščit zasebnosti EU-ZDA.

    Dodatne informacije o ravnanju z osebnimi podatki družbe HubSpot najdete na tej povezavi: https://legal.hubspot.com/privacy-policy

    Piškotki HubSpot so shranjeni na podlagi člena 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za analizo vedenja uporabnikov, da optimiziramo svojo spletno stran in naše oglaševanje.

  • Facebook pixel
    Naša spletna stran uporablja tako imenovano kodo Facebook Pixel podjetja Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA,  (“Facebook”). Facebook Pixel je del kode, vključene na naši spletni strani. To orodje nam omogoča, da sledimo aktivnostim uporabnikov na naši spletni strani, ter jim posledično prikazujemo personalizirana oglasna sporočila na družbenem omrežju Facebook. V ta namen bo Facebook Pixel neposredno ustvaril povezavo s Facebook strežniki. V tem primeru bo Facebook strežnik obveščen o tem, da ste obiskali našo spletno stran, in Facebook bo to informacijo dodal k vašemu osebnemu profilu na njihovi spletni strani. Več informacij o zbiranju in uporabi vaših osebnih podatkov na Facebook spletni strani, tudi o vaših pravicah in možnostih, lahko najdete tukaj: https://sl-si.facebook.com/about/privacy.

    Funkcijo lahko onemogočite na način, kot je navedeno tukaj (prijavljeni morate biti z vašim Facebook računom): https://sl-si.facebook.com/business/help/1415256572060999?helpref=uf_permalink .

    Facebook Pixel nam omogoča tudi ustvarjanje tako imenovanega navideznega občinstva z namenom oglaševanja uporabnikom s podobnimi lastnostmi na družbenem omrežju Facebook. Facebook bo na vaš računalnik v ta namen shranil piškotek. Kliknite tukaj, če želite preklicati svojo privolitev: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

    Facebook piškotki so shranjeni na podlagi člena 6 (1) (a) GDPR.

  • Funkcionalnosti socialnih omrežij
    Naše spletne strani vključujejo funkcionalnosti socialnih omrežij, kot so gumb Facebook Like (všeč mi je) in t.i. widget-e, ki omogočajo funkcionalnost deljenja vsebin iz naše spletne strani na socialna omrežja (Facebook, Twitter, LinkedIn, Google +, Instagram). Te funkcionalnosti s svojimi mini programi, lahko spremljajo vaš IP naslov in strani, ki jo obiščete na naši spletni strani ter lahko namestijo piškotek, da funkcionalnost pravilno deluje. Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za navedene funkcionalnosti. Interakcijo s temi funkcionalnostmi urejajo politike zasebnosti podjetij, ki jih ponujajo.

 

5. Piškotki in podobna tehnologija

Piškotki so datoteke s podatki, ki so poslane s spletnega mesta v brskalnik, da bi zabeležili informacije o uporabnikih spletnega mesta. Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke in podobne tehnologije.

Nekatere ali vse piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko zavrnete s spreminjanjem nastavitev brskalnika, vendar lahko to zmanjša vašo zmožnost uporabe naših spletnih strani ali nekaterih ali vseh njihovih funkcij. Za dodatne informacije o piškotkih, vključno s tem, kako spremeniti nastavitve brskalnika, obiščite www.allaboutcookies.org.

Piškotki niso edini način za prepoznavanje ali spremljanje obiskovalcev spletne strani. Uporabljamo tehnologijo, imenovano clear gifs (tudi web beacons / web bugs), ki nam bodo pomagali bolje upravljati spletno stran in naročniško storitev. Clear gif-i so majhne grafike z edinstvenim identifikatorjem, podobno kot piškotki, in se uporabljajo za sledenje spletnih gibanj obiskovalcev spletne strani. V nasprotju s piškotki, ki so shranjeni na trdem disku uporabnikovega računalnika, so clear gif-i nevidno vdelani na spletnih straneh ali v e-poštnih sporočilih in imajo približno velikost pike na koncu tega stavka. V naših elektronskih sporočilih na osnovi HTML-ja uporabljamo clear gif-e ali pixle, da nam sporočajo, katera e-poštna sporočila so prejemniki odprli. To nam omogoča, da ocenimo učinkovitost nekaterih komunikacij in učinkovitost naših marketinških akcij. Podatke, ki jih zberemo s clear gif-i v e-poštnih sporočilih, povežemo z osebnimi podatki prejemnikov e-poštnih sporočil.

Clear-gif-e uporabljamo na podlagi člena 6 (1) (a) GDPR.

 

6. Mednarodni prenosi osebnih podatkov

Če prenesemo vaše osebne podatke izven Evropskega gospodarskega prostora, bomo to storili po skrbnem pregledu primernih pravnih podlag in zaščitnih ukrepov, kot so: politike varovanja podatkov, znane kot “Zavezujoča poslovna pravila” ali “BCR-ji”, standardne pogodbene klavzule, ki jih je sprejela Evropska komisija ali Informacijski pooblaščenec in jih je Evropska komisija potrdila v skladu z ustreznim zakonom, kodeks ali kodeksi ravnanja, ki jih pripravi združenje ali drug organ, ki ga odobri Informacijski pooblaščenec, odobreni certifikacijski mehanizmi (kot je npr. Ščit zasebnosti EU-ZDA), ali kadar to dopusti Informacijski pooblaščenec ali pogodbene klavzule med upravljavcem ali obdelovalcem podatkov ter upravljavcem podatkov, obdelovalcem ali prejemnikom osebnih podatkov v tretji državi ali mednarodni organizaciji.

 

7. Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Opozarjamo vas na pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko uveljavljate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na dpo@amazingnexus.com. Te vam omogočajo, da:

  • zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov in informacij v zvezi z našo uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov,

  • zahtevate popravek ali brisanje vaših osebnih podatkov,

  • zahtevate, da omejimo uporabo vaših osebnih podatkov,

  • zahtevate vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali (zagotovili vam jih bomo v strukturirani in strojno berljivi obliki, npr. v preglednici Excel), in imate pravico, da te osebne podatke prenesete drugemu upravljavcu osebnih podatkov,

  • ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za določene namene (za več informacij glejte spodnji razdelek z naslovom “Vaša pravica do ugovora za obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namene”),

  • umaknete privolitev k naši uporabi vaših osebnih podatkov, pri čemer se zanašamo na vašo privolitev. Če jo umaknete, to ne bo vplivalo na zakonitost naše uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi vaše privolitve pred dnem, ko jo boste umaknili.

  • Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu. V Republiki Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec, katerega kontaktni podatki so na voljo tukaj: https://www.iprs.si/kazalo-kontakt-iskalnik/kontakt/

  • Za dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vključno z določenimi omejitvami, ki veljajo za nekatere od teh pravic, poglejte člene 12 do 23 GDPR, ki so na voljo tukaj: UREDBA (EU) 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA.

 

8. Vaša pravica do ugovora za obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namene:

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate tudi naslednje pravice, ki jih lahko uveljavljate na enak način kot v prejšnjem poglavju:

  • nasprotujete lahko uporabi ali obdelovanju vaših osebnih podatkov, kadar jih uporabljamo ali obdelujemo zato, da bi lahko opravljali nalogo v javnem interesu in če obdelujemo vaše osebne podatke za naše zakonite interese,

  • ugovarjate lahko obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja.

Prav tako lahko uveljavljate svojo pravico, da nasprotujete uporabi ali obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, tako da:

  • kliknete povezavo e-poštne nastavitve, ki je na dnu vsakega našega tržnega e-poštnega sporočila, in sledite navodilom, ki se pojavijo v brskalniku po kliku na to povezavo ali

  • kliknete povezavo odjava, ki je na dnu vsakega našega tržnega e-poštnega sporočila ali

  • pošljete e-poštno sporočilo na dpo@amazingnexus.com, v katerem zahtevate, da vam prenehamo pošiljati tržna sporočila. Pri tem morate navesti tip sporočil, od katerih se želite odjaviti.

Vsakokrat, ko nasprotujete neposrednemu trženju z drugačno komunikacijsko metodo kot pri tržnih sporočilih, ki ste jih prejeli od nas, nam morate posredovati vaše ime in zadostne podatke, da vas lahko prepoznamo v zvezi s sporočili, ki ste jih prejeli.

 

9. Spremembe naših pravil o zasebnosti

Od časa do časa lahko spreminjamo naša pravila o zasebnosti, o čemer vas bomo obvestili. Če nadaljujete z dostopom do naše spletne strani na ta datum ali po tem datumu, se strinjate, da vas zavezuje nova različica naših pravil o zasebnosti. Kadar nameravamo uporabiti vaše osebne podatke za nov namen, vam bomo posredovali informacije o tem namenu in vse druge pomembne informacije, preden uporabimo vaše osebne podatke za ta novi namen.

10. Spremembe vaših osebnih podatkov

Prosimo vas, da nas obvestite o kakršnih koli spremembah vaših osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, da so ti ves čas točni in ažurni.

11. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov lahko kontaktirate na elektronski naslov dpo@amazingnexus.com.

 

Dol pri Ljubljani, 25.8.2018