Vhodni ali inbound marketing. V slovenskem prostoru lahko zasledilmo izraza vhodni ali inbound marketing, vendar imata oba izraza enak pomen. 

Kaj je vhodni marketing?

Vhodni marketing je ustvarjanje dodane vrednosti izkušnji, ki ima pozitiven vpliv na ljudi in vaše podjetje. Kako to doseči? Skozi vsebino, ki je za vašo publiko pomembna in jim pomaga, pritegnete posameznike na vašo stran. Ko so enkrat potencialne stranke obiskovalci vaših strani, jim nudite vso podporo preko e-pošte, pogovornih botov, itd. in z obljubo dodane vrednosti v nadaljevanju. In končno: ves čas jih negujete kot empatičen svetovalec in ekspert na svojem področju.   

V nasprotju z “outbound” marketingom, se vhodni marketing ne potuguje ves čas za pozornost svojih potencialnih strank. S tem, ko ustvarite vsebino, ki vašim strankam nudi dodano vrednost in rešuje njihove težave, privabljate kvalificirane potencialne stranke in ustvarjate zaupanje ter kredibilnost med obiskovalcem in vašim podjetjem.

Kaj je inbound?

Inbound ali vhodni marketing je le ena od vej večjega gibanja ali filozofije v poslovnem svetu. Imenuje se inbound.  

Inbound je metoda privabljanja, angažiranja in navduševanja ljudi, da gradijo svoje podjetje na način, ki bo ponujalo ljudem dodano vrednost in gradilo zaupanje. Z razvojem in spremembami v tehnologiji nam inbound nudi smernice kako poslovati na bolj človeški način, ki bo pomagal ljudem. Inbound je boljši način oglaševanja, boljši način prodaje in predvsem boljši način kako služiti in pomagati vašim strankam. Kajti “dobro za stranko” pomeni “dobro za podjetje” in vaše podjetje dolgoročno lahko bolje raste.

Inbound metodologija je sestavljena iz 3 stopenj:

PRIVABI
ANGAŽIRAJ
NAVDUŠI

Inbound podjetja uporabljajo inbound metodologijo za grajenje zaupanja, verodostojnosti in momentuma. Delajo na dodajanju dodane vrednosti v vsaki fazi nakupne poti z njihovim podjetjem.   

S poslovnega in podjetniškega vidika, metodologija predstavlja rast vašega podjetja in zadovoljne kupce, ki s pozitivno energijo zagotavljajo njihovo lastno in vašo rast. Kako zagotavljajo vašo rast? Bodisi postanejo vaš stalni kupec, bodisi privabijo nove stranke k vam z širjenjem dobre besede o vašem podjetju.

V primeru nezadovoljnih kupcev, bodisi s prodajo produkta (nepravim) osebam katerim produkt ni ustrezal (zavedati se je potrebno, da ne potrebujejo vsi vašega produkta) ali z visokimi obljubami, ki niso bile izpolnjene, pa bodo le-ti upočasnili rast podjetja.

Šele ko so vsi oddelki in in ekipe znotraj podjetja uravnane in osredotočene na inbound pristop, podjetje lahko ustvari holistično in bolj človeško izkušnjo za kupca, ne glede na to, v katerem delu nakupne poti se nahaja.

Na kratko …

Privabljanje ni le vloga tržnikov, tudi interakcija in angažiranje nista izključno vloga prodajnikov in navduševanje ni le vloga storitev, ki jih podjetje ponuja. Da bi podjetje s stranko ustvarilo trajen odnos in pridobilo stranke, ki ostanejo, se mora vsaka ekipa ali oddelek, ki se sooča s strankami, osredotočiti na način, kako privabiti, angažirati in navdušiti stranko ter nadaljevati z grajenjem zaupanja v podjetje.

Z združevanjem vhodne metodologije s programsko opremo HubSpot boste razvili svoje poslovanje in pridobili stranke, ki kupujejo več, ostanejo z vami dlje, se obrnejo na svoje prijatelje in svetu povejo, da vas imajo radi.

Podarite svojemu podjetju nekaj dobrega! Z našo pomočjo uporabite vse kar vam Hubspot ponuja!  KONTAKTIRAJTE NAS